,Hát nekilódultunk. Motorjainkkal faljuk a kilométereket. Én megyek elöl a Super Ténérével, mögöttem Barni a GS-el. A gépeket bedöntve haladunk a nyílegyenes úton, annyira erős az oldalszél. Aztán ahogy kell, megjön az eső is. Szokatlan időjárás ez ilyenkor nyáron. Este érkezünk úti célunkhoz, a brnoi versenypályához. 2008 augusztusa van Moto GP futam.

Beállunk a campingbe, leparkolunk, felállítjuk a sátrat, a szakadó esőben, és egy sör mellett elkezdünk beszélgetni. Rövidesen Barni megkérdezi:

- Te, Szali! Téged nem érdekelne valami nagy túra, csak el, jó messzire, mondjuk Afrikába?

- ....Dehogynem...

Néhányszor beszéltünk telefonon, hogy milyen jó lenne egy ilyet, de azért ez mégis csak elég nagydolog. Nem gyerekjáték egy ilyen kaland, át kell gondolni. Nagyjából egy hónap múlva döntés született, kezet ráztunk, belevágunk!

Elő a térképeket, könyvet, internetet, mértük a távolságokat, tervezgettünk lehetséges útvonalakat, számolgattuk melyiket mennyi idő alatt lehet megtenni,. Adott volt, hogy a munka miatt mindkettőnk csak valamivel több, mint egy hónapra tudja szabaddá tenni magát, ezért ez is korlátok közé szorított minket. Mindezek ellenére megszületett a végleges verzió. Menjünk a Földközi – tenger körül!

Számításaink szerint 11 ország kb. 12000km teljesíthető lesz 37 nap alatt. Az útvonalat úgy terveztük meg, hogy érinthessük a régen vágyott tájakat, minden ötödik nap legyen pihenő, valami érdekes helyen.

Mindketten komáromiak vagyunk, a városhoz is kötni akartuk ezt a kalandot, mivel magyar motoros ilyen kört még nem tett meg. Vállalkozásunkhoz elnyertük Komárom város és a Komáromi Túramotorosok támogatását, akiknek ezúton is köszönjük segítségüket. Tehát úgy gondoltuk jó alkalom lenne a visszaérkezésre 2009 május 1.a Komáromi Napok rendezvénysorozat keretein belül. Így tudtuk kitűzni az indulás napját: 2009. március 25. szerdára.

Bővebben...

free counters